Morgenmennesker er lykkeligere end natteravne…

af | 21. aug 2012 | Nyhed

En nylig undersøgelse offentliggjort i det Amerikanske tidsskrift Psychological Association Emotion fastslår, at morgenmennesker er lykkeligere end natteravnene.

Artiklen blev oprindeligt udgivet af US News & World Report og er her oversat/bearbejdet af Cecilie Braae og Lasse Ahm, Lasse Ahm Consult.

Mere end 700 respondenter fra alderen 17 til 79 år, blev undersøgt og spurgte om deres følelsesmæssige tilstand, sundhed og foretrukne tidspunkter på dagen.

Medarbejdere som erklærede sig selv som “morgen mennesker” rapporterede en gladere og sundere følelse end natteravnene. Forskernes hypotese er, at en af ​​grundene til dette kan være, at samfundet henvender sig til morgenmenneskernes planlægning.

At arbejde fra ”9 til 17” er mere end et blot udtryk. Det er standardiseret arbejdsperiode eller kontortid for mange amerikanere. Det er også grunden til at dem, der gerne står op sammen med solen også er de mest produktive medarbejdere på kontoret.

Ønsker du at være mere ligesom dem? Så læs her hvordan disse højeffektive og meget vågne medarbejdere tilrettelægger deres dag:

1. De laver en To-Do liste dagen før. Mange sværger til at have en skriftlig to-do liste, men ikke alle er enige om, hvornår man har brug for at udarbejde den. Ifølge Andrew Jensen, en virksomheds- og effektiviseringskonsulent ved virksomheden Sozo i Shrewsbury, er det optimale tidspunkt til at planlægge de kommende opgaver aftenen før. “Nogle mennesker kan lide at lave to-do listen om morgenen, men så har de allerede mistet effektiv arbejdstid på at skrive den ud,” siger han. “Det hjælper at lave To-Do listen aftenen før. Det vil også hjælpe dig med at sove bedre.

2. De får en fuld nats søvn/hvile. Apropos at sove bedre … mangel på søvn påvirker din koncentration, og derfor din produktivitet. Uanset hvad din bedste opskrift for en god nats søvn er, så stræb efter at opfylde det hver aften, hvor du skal på arbejde dagen efter. De fleste sundhedseksperter anbefaler at få minimum otte timers søvn hver nat.

3. De undgår at tage sig en uformelt lur – snooze. At tage ni minutter mere, så ni mere, så igen ni minutter mere er en glidebane, der fører til at falde tilbage i søvnen og man sakker bagud i sin morgenforberedelse – allerede fra starten af morgen. I sidste ende vil det føre til forsinkelse. “Enhver kan gøres til et morgenmenneske,” siger Andrew Jensen. “Enhver kan lave morgenen til deres mest produktive tid. Det kunne være, at du i en hel uge skulle indstille dit vækkeur lidt tidligere end du plejer og at du står ud af sengen på den første alarm. Der vil være en hårdt i starten, men med tiden vil du komme til det punkt, hvor du får dine syv til otte timers søvn om natten, du vågner op med al din energi og gennemfører de ting der hjemme du skal, før du går på kontoret.”

4. De motionerer. Planlæg din Pilatesundervisning eller din løbetur om morgen i stedet for efter arbejde. “Motion forbedrer humøret og energiniveauet,” siger Andrew Jensen. Ikke alene forbedrer det humøret og energiniveauet, men der har været undersøgelser af medarbejdere, der motionerer før arbejde eller i løbet af arbejdsdagen. Det har vist sig, at disse medarbejdere har bedre kvalifikationer til at planlægge og organiserer deres dag og har en bedre mental skarphed …. De samme undersøgelser påviste også, at disse arbejdere er mere tålmodige med deres kolleger.”

5. De praktiserer et morgenritual. Andrew Jensen anbefaler også, at man indfører en morgenrutine ved siden af sin motionsrutine. ”Uanset om du vælger at meditere, læse avisen eller surfe på nettet, et det vigtigt at have en fordybelsestid alene” fortsætter Andrew Jensen.

6. De spiser morgenmad. Mad giver det brændstof man har brug for, for at man kan koncentrere sig og morgenmad er især vigtigt, da morgenmaden genoplader dig, når du har fastet hele natten. Prøv at gumle på noget let og sundt om morgenen og undgå at spise kulhydrater, der dræber dig for energi.

7. De ankommer på kontoret til tiden
. Denne her er indlysende, ikke? At få en fuld nats hvile og holde de fedtede fingre væk fra snooze-knappen bør gøre punkt nr. 7 til en let sag, hvis du ikke er ny medarbejder og derfor allerede har regnet ud, hvor lang din gennemsnitlige transporttid er. Kalkuler med god tid, så du sikker på at være fremme på kontoret til tiden og efter planen.

8. De ”checker” ind med deres chef og / eller medarbejdere. Vi kender alle klichéen om det hele kun er så godt som summen af alle enkeltdelene. Med andre ord, hvis dine nærmeste medarbejdere ikke er produktive så er du det heller ikke. Gode ​​medarbejdere skal prioritere opgaver, der er i overensstemmelse og på linje med virksomhedens mål og medarbejderne vil gerne have opmærksomhed på deres fremskridt.

9. De tackler de store projekter først. Du kan dykke lige ned i arbejdet ved ankomsten på kontoret, fordi du har lavet din to-do liste aftenen før. Andrew Jensen foreslår, at man starter med de hårdeste opgaver. “Du skal ikke starte med meningsløse opgaver, når du er på dit mentale højdepunkt for dagen,” siger han.

10. De undgår morgenmøder. Hvis du har nogen mulighed for at påvirke mødetider så planlæg møder om eftermiddagen. “Du skal bruge dine bedste evner på det bedste tidspunkt på dagen. Jeg tror, ​​at morgener er den mest produktive tid,” siger Andrew Jensen og bemærker også, at en arbejdsgiver, der planlægger morgenmøder stjæler hans eller hendes medarbejdere i medarbejdernes mest højtydende tidspunkt. Det kan i sidste ende lukke virksomheden. Han tilføjer, at en undtagelse er hvis mødet er den vigtigste opgave på dagen. “Nogle gange er du nødt til at planlægge et afgørende møde, eller et kundemøde i den tid, hvor dine medarbejderne er på deres højdepunkt.”

11. De afsætter tid til at følge op på meddelelser. Det er vigtight at skelne mellem ligegyldige e-mails og telefonbeskeder og så gennemføre ledelse og vigtige forretninger. Andrew Jensens virksomhed, Sozo Firm, fortæller deres kunder at ved at de kontrollere deres indbakke med få minutters mellemrum fjerner meget tid væk fra vigtige opgaver.

I stedet skal man planlægge tid til at tjekke og svare på e-mails i fastlagte intervaller. Overvej at gøre det i slutningen af ​​hver time for at sikre, at kunder og kolleger får hurtige svar fra dig.

12. De tager en formiddagspause. Rejs dig op og stræk dine ben. Eller blive siddende og nyd at surfe lidt rundt på internettet. Ifølge Andrew Jensen er det faktisk godt at koble ud på Facebook og Twitter eller sende en personlig SMS-besked eller to. “Du skal tage dig  10-minutters pause en gang imellem,” siger han. “Virksomheder, der forbyder enhver form for brug af Facebook, sms’er, eller personlige opkald i arbejdstiden mister effektivitet og det kan være direkte skadeligt for motivationen. De breaks øger medarbejdertilfredsheden” fortsætter Andrew Jensen.

Man skal blot være opmærksom på at dette privilegium ikke misbruges. “De bedste medarbejdere vil respektere deres arbejdsgivers tid, og de dårligste medarbejdere vil finde en måde at spilde tiden på, uanset om ledelsen forbyder personlig brug af internettet,” forklarer Andrew Jensen.