Et helt nyt kursus ser dagens lys – Kvalitetsledelse & Fødevaresikkerhed

af | 2. jun 2023 | Nyhed

Kvalitetsledelse & Fødevaresikkerhed – NYHED                                     PRESSEMEDDELELSE

Et helt nyt kursus “Kvalitetsledelse & Fødevaresikkerhed” ser dagens lys og afvikles første i november 2023 hos Lasse Ahm Consult i Vordingborg.

Kurset er udviklet af Cand. Brom og Ph.d Hanne Heimdal og Lead Auditor FSSC 22000 Lasse Michael Ahm. Disse personer er også underviserne på kurset.

“Det er vores klare opfattelse, at vidensniveauet og kompetencerne i en række fødevarevirksomheder med fordel kan styrkes og det vil vi gerne medvirke til. Vi ved også, at vi kan gøre en mærkbar forskel i virksomhederne med kurset” udtaler Hanne Heimdal.

Mange af de danske fødevarevirksomheder, hvor netop en stor del af de mindre virksomhederne er placeret på Sjælland og øerne, er opstået med baggrund i en god idé, hvor få medarbejdere har startet virksomheden og siden er projektet og efterspørgslen vokset. I takt med at virksomhederne vokser og de producerer flere produktvarianter, så åbner der sig ofte også muligheder for eksport af lækkerierne. De ansvarlige i virksomheden oplever, at kravene vokser til dokumentation af råvarer, fødevarehygiejnen, overblik over fødevarelovgivningen, myndighedernes interesse for produktionsfaciliteterne og kundernes forventninger til virksomheden.

Danmark har mange mindre og mellemstore fødevarevirksomheder, hvor kurset “Kvalitetsledelse og Fødevaresikkerhed” vil gøre en mærkbar forskel.

” Vi vil gerne med vores store ekspertise og erfaring bidrage til at vidensniveauet og kompetencen bliver større hos vores kunder” udtaler Lasse Ahm og fortsætter: “Arbejdet med HACCP og dokumentation er ikke svært, men man skal vide, hvad man skal gøre – og ikke gøre. Det kan virke overvældende, hvis man ikke er godt orienteret om fødevarerisici, hvad der skal dokumenteres, hvordan reklamationer skal håndteres og hvordan sporbarhed skal opretholdes. Det kan være dyrt for virksomheden såfremt der sker fejl ligesom det kan have katastrofale konsekvenser for omsætningen og indtjeningen”.

Kurset kombinerer kvalitetsledelse og fødevaresikkerhed
Kurset er det første af sin art i Danmark og kombinerer forståelsen af  kvalitetsledelse med fødevaresikkerhed og giver altså med teori og en praktisk tilgang inputs til begge dele.

Hanne Heimdal er konsulent har mange års erfaring fra danske og internationale fødevarevirksomheder. Hanne Heimdal har oplevet lidt af hvert indenfor fødevarebranchen og kan med sin pragmatiske tilgang berette om mange praktiske eksempler på løsninger og værktøjer i dagligdagen. Hanne har været kvalitetschef i TOMS A/S, Stryhns A/S, Harboe A/S og Chr. Hansen A/S m.fl.

Lasse Ahm er konsulent og har også mange års praktisk erfaring med undervisning inden for kvalitetsledelse, ISO-standarder, HACCP og tilrettelæggelse og vurdering af fødevarerisici. Lasse har gennemført utallige audits og uddannet mange kursister indenfor kvalitetsledelse og fødevaresikkerhed.

Et godt match…
Det er stærke kapaciteter, som står for undervisningen. Undervisningen foregår på dansk og i et læringsmiljø, så alle uanset kompetenceniveau føler sig velkomne. Og så gør det jo heller ikke noget at undervisningen foregår med et touch af humor, gode eksempler fra hverdagen og praktiske øvelser.

Målgruppen
Målgruppen for kurset er ledere og medarbejdere placeret på alle niveauer i fødevarevirksomheder eller beslægtede industrier indenfor fødevarebranchen. Er du kvalitetsleder, HACCP-ansvarlig eller ansvarlig for at bidrage i det daglige fødevaresikkerhedsarbejde, så er dette kursus helt sikkert noget for dig, din kollega eller hele dit team.

Du kan høre mere om kurset på telefon 56297236. Eller kontakt underviserne, Hanne Heimdal eller Lasse Ahm direkte på telefon 29909036.

Tilmeld dig eller se hele kursusbeskrivelsen her.