Velbesøgt inspirationsaften med Jesper Adler, Domingus Aps

af | 15. nov 2013 | Nyhed

Jesper Adler fortalte den 14. november om styret vækst, likviditet, bundlinje, selverkendelse og økonomisk frihed. 

Under overskriften  ”Sådan tager du livet af virksomheden”  talte Jesper Adler fra Domingus ApS med baggrund i sine mangeårige erfaringer som erhvervsrådgiver i banksektoren om nødvendigheden af at beskrive hvad det er man som virksomhedsejer gerne vil og om at lave enkle SWOT-analyser for at konkretiserer sine stærke og svage sider. ”Keep it simple” med de rette analyser og få skabt det nødvendige overblik.

Budskaberne var enkle og klare: Husk at fakturere umiddelbart efter at opgaven er løst. Køb specialister ind til de opgaver som du enten ikke forstår eller ikke ved nok om. Tænk fremad og lav løbende overvågning af din økonomistyring. Vent ikke til revisoren giver dig overblikket ved regnskabsgennemgangen, men overvåg selv din økonomi og drift gennem får nøgletal konstant – så du kan træffe de rigtige beslutninger. Pas på væksten og læg ikke alle dine æg i samme kurv så du bliver meget afhængig af få store kunder. Sidstnævnte er ikke uden risici fortalte Jesper Adler krydret med konkrete cases fra den barske virksomhed.

Andre budskaber handlede om at pleje de store kunder og ikke at glemme de små – de små bliver også store kunder en dag og det er de små kunder du skal leve af i krisetider. I den generelle optimering af forretningen skal man også jævnligt spørge sig selv om man har det rigtige produkt- og kundemix. Mange kunder og en masse arbejde er ikke ensbetydende med en god bundlinje.

Præsentationens sidste indlæg handlede om vigtigheden af ”Selverkendelse” hos den enkelte virksomhedsejer.  Selverkendelse af egne evner og om hvorvidt man i bund og grund skal være leder af sin egen virksomhed eller man har det bedre ved at være i ”maskinrummet”. Gode spørgsmål fra salen satte skarpt på udbyttet ved professionelle bestyrelser og Hugo Marqvorsen fra virksomheden Nuance Communications i  København kunne berette om den forskel som en professionel bestyrelse havde gjort for hans virksomhed for år tilbage. Efter Jesper Adlers meget personlige indlæg blev der debatteret og netværket flittigt på kryds og tværs.