Hvorfor certificering?

Tillid, troværdighed, anerkendelse og øget salg

Så enkelt kan det udtrykkes. Certificering bidrager til at skabe øget tillid mellem organisationen og dens kunder. Inden for en lang række brancher er det allerede blevet et “must” at have én eller flere certificeringer, hvis man som virksomhed vil gøre sig gældende inden for et område. Det gælder blandt andet inden for bilindustrien, vindmølleindstrien, marineindustrien, forsvaret, luftfartsvæsenet, elektronikindustrien, fødevareindustrien og en lang række øvrige industrier. Standarderne er generiske hvilket betyder, at de er opbygget og tilpasset forskellige virksomheder. Det er altså både det lille rejsebureau med 2 ansatte og den store produktionsvirksomhed med 5000 ansatte som har stor fornøjelse af at lade sig certificere.

To perspektiver – Udsigt og indsigt

Udsigt

Certificering bidrager ofte til at øge tilliden, som er grundlagt for at skabe mersalg. Det er således nemmere at indgå kontrakter med nye kunder, når disse nye samarbejdspartnere har tillid til at virksomhedens processer er optimerede og kvalitetssikrede. 
Oftest skyldes overvejelserne om at lade virksomheden certificere, at én eller flere større kunder vil handle med os, såfremt ledelsessystemet er på plads og virksomheden bliver godkendt .

Indsigt

Certificering hjælper dig med at skille din virksomhed ud fra konkurrenterne. Ud over at demonstrere en høj grad af kompetence og dygtighed, viser en certificering også, at organisationen er seriøs i forhold til sit virke, og at organisationen har investeret tid og penge i at bevise det.

For virksomheden, er det et vigtigt værktøj da en certificering kan gøre det nemmere at finde den rigtige medarbejder med de rette kvalifikationer. Det er dokumenteret at certificerede medarbejdere er mere effektive og øger produktiviteten i virksomheden da kunder og samarbejdspartnere kan se at virksomheden har sine kompetencer og godkendelser på plads. 

En certificering er samtidig en en måde for virksomheder til at udvikle og fastholde værdifulde medarbejdere.

Læs hvordan din virksomhed bliver certificeret her.