Forbedringer og kunsten at vælge fra

af | 31. okt 2019 | Nyhed

Lasse Ahm har for Dansk Forening for Kvalitet i deres magasin DFK 04/2019 skrevet en artikel om forbedringer og kunsten at vælge fra

► Download hele artiklen her.

Vi bringer indledningen i artiklen her:

Forbedringer, fremdrift, vækst… Vi skriger på konstant udvikling!

At der kontinuerligt flyttes bjerge, trimmes processer og at resultaterne er målbare. Succeserne skal være åbenlyse og organisationen skal gerne adaptere det hele i en agil atmosfære og gerne som en kompostkværn, der guffer alt i sig – lige fra små grene til store stammer.

Vi arbejder med capa’ere, tavlemøder og med Lean og i Kaizens hellige navn får mange virksomheder eksekveret forbedring efter forbedring.

Men netop opgaven med at prioritere sine valg af forbedringer blandt alle mulighederne, prioritere sine ressourcer, fokusere på udbyttet af den enkelte forbedring og på baggrund af strategiske overvejelser at vælge til og fra, er den allervigtigste opgave i arbejdet med forbedringsforslag.

Kulturen styrer handlingerne

Organisationer er styret af de kulturer, som hersker i de enkelte organisationer. Der er sjældent sat ord på kulturen. Den er der blot og trives i uformelle fora og er ”limen” i organisationen. Drevet af hardcore kulturbærere, som styrer initieringen af forbedringsforslag, valget af de forbedringer, som implementeres og dermed også fravalget af idéer, som ikke passer ind i den eksisterende kultur.

Nogle virksomheder har tydelige belønningskulturer, der sammen med tydelige hierarkiske strukturer og måske også pligtkulturer, påvirker kreativiteten og dermed omfanget af forbedringsforslag, som sættes i spil i organisationen.

► Download hele artiklen her.