Ny artikel om Food Defense og Food Fraud

af | 15. apr 2018 | Nyhed

Virksomhedskonsulent Lasse Ahm, Lasse Ahm Consult har den 15. april 2018 udgivet en uddybende artikel om Food Defense (fødevareforsvar) og Food Fraud (fødevaresvindel).


Der er større og større krav til fødevarevirksomhederne om at der skal etableres et egentligt forsvar (Food Defense) mod planlagt og ikke planlagt fødevarekontaminering. Indtrængning på virksomheden af fremmede personer, som har onde hensigter skal elimineres ligesom alle risici for forurening af fødevarerne skal minimeres.

På samme måde skal fødevarevirksomhederne etablere et forsvar som hindrer eller minimerer svindel med fødevarer (Food Fraud). Svindel kan eksempelvis være salg af dyre ingredienser, hvor indholdet er blandet op med billigere indhold.

Det overordnede formål med at etablere Food Defense er at skabe den størst mulige tryghed for forbrugere og kunder med hensyn til indtagelse og nydelse af fødevare fra virksomheden. Formålet og hensigten med hele Food Defense-programmet er derfor, at sikre at virksomheden etablerer, implementerer og løbende udvikler et effektivt fødevaresikkerhedsprogram, som bidrager til at eliminere og minimere enhver risiko for planlagt eller ikke planlagt, overlagt eller utilsigtet handlinger, der har til formål, at skabe fødevarekontaminering eller tvivl om fødevarekontaminering.

Læs hele artiklen her.